Rareș Bogdan continua să joace în politica autohtonă înainte de a-și lua în primire scaunul de europarlamentar. Opoziția încearcă să dărâme Executivul Dăncilă, dar se scindează. Cei de la USR-PLUS nici nu vor să audă de o coaliție cu PNL care să instaleze un nou Guvern, chiar dacă moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă va trece de Parlament. Dan Barna a arătat că va susține doar un guvern în Parlament, dar nu va intra cu miniștri.

„Dacă rezultatul alegerilor anticipate sau la termen vor arăta această configurație pe care alegerile europarlamentare au arătat-o USR -PLUS vom onora ceea ce electoratul ne cere. Am spus-o constant că suntem pregătiți și hotărâți să intrăm la guvernare din 2020. Dacă moțiunea va trece vom susține un guvern, dar soluția este cea a alegerilor anticipate.

Dacă Guvernul va cădea săptămâna viitoare, USR și-a exprimat expres susținerea pentru orice guvern care nu va conține PSD, dar pentru preluarea guvernării României am spus foarte clar că sunt 4 obiective pe care le avem: fără penali în funcții publice, pensiile speciale, alegerea primarilor în două tururi și efectele OUG 114. Orice guvern fără PSD care își asumă acest lucru va fi susținut în Parlament de USR „, a afirmat Dan Barna, în direct pe B1TV

Invitația lui Rareș Bogdan, făcută în direct, de a intra împreună la guvernare pentru a scoate țara de sub politica PSD a fost respinsă.”Dar întrebarea mea este pentru dumneavoastră. În cazul în care Guvernul Dăncilă va cădea săptămâna viitoare intrați la guvernare pentru a ridica România din noroi sau nu?”, a afirmat Rareș Bogdan.

„Dacă cade guvernul Dăncilă logica noastră este foarte clară. E nevoie de un guvern care să își asume guvernarea și pregătirea anticipatelor, din punctul nostru de vedere, îl vom susține în Parlament”, a arătat Barna.

„Deci la guvernare nu intrați?”, a mai încercat odată Rareș Bogdan.

„Nu, categoric nu!”, a răspuns tranșant al lui Barna.