Scandal total după alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție. Sute de mii de români au fost nevoiți să stea la cozi imense în Diaspora pentru a vota. Unii dintre aceștia nu au reușit. PNL și Rareș Bogdan s-au dezlănțuit după aceste probleme imense. Rareș Bogdan a anunțat că depune plângere penală împotriva lui Teodor Meleșcanu, pe care îl consideră responsabil de acest dezastru. Mai mult, liberalul îi și cere demisia de urgență ministrului.

” Dacă funcționa bine aveam 750.000 de voturi în Diaspora. S-a întâmplat la fel. O acțiune premeditate de Guvern și de personajul sinistru de la Ministerul de Externe. Cerem demisia imediată a lui Meleșcanu, anunțăm plângere penală pe numele lui Meleșcanu. A blocat votul, sunt probleme de imagine evidente. Au fost oameni, bătuți, umiliți. Ne cer să se facă dreptate”, a tunat Rareș Bogdan.

Și asta nu e tot. Liberalul vrea trecerea de urgență a legii votului electronic și prin corespondență.

„Solicit tuturor parlamentarilor responsabili și tuturor celor responsabili să treacă la deblocarea inițiativei de vot prin corespondeță și electronic. Este blocată la Comisia Juridică condusă de Florin Iordache. Dacă au înțeles ceva din votul de duminică suntem convinși că vor trece în 48 de ore această inițiativă legislative. Este obligatoriu ca votul electronic și cel prin corespondență să treacă cât mai repede. Să le avem la alegerile prezidențiale”, a cerut Rareș Bogdan.