Rareș Bogdan a spus că numele candidaților vor fi dezbătute pe parcursul discuției de luni de la coaliție. Sociologii ar urma să prezinte chestionarul final făcut de două institute independente de cercetare sociologică.

Rareș Bogdan spune că Bucureștiul este administrat prost

Potrivit liberalului, decizia va fi influențată de „ce așteptări au la sectoarele 1 și 2 și în restul Bucureștiului”. Totodată, prim-vicepreședintele PNL a susținut că Bucureștiul este administrat prost în momentul de față.

Cu privire la activitatea lui Nicușor Dan, liberalul a spus că acesta „s-a dovedit o calamitate din punct de vedere managerial”.

„Vor fi dezbătute pe parcursul discuției de luni de la coaliție. Sociologii ne vor prezența chestionarul final făcut de două institute independente de cercetare sociologică. Vom vedea ce așteptări au la sectoarele 1 și 2 și în restul Bucureștiului. Acum Bucureștiul e administrat prost, fără viziune, are nevoie de dezvoltare.

Am văzut modul în care au fost orașe de tip Sibiu, Cluj, Oradea înainte de administrația liberală de succes și ce s-a întâmplat după, cum s-au dezvoltat, cu investiții și atragerea de fonduri europene. Sunt trei exemple, dar sunt și multe altele, care pot fi date la nivelul Bucureștiului.

Nicușor a fost un ONG-ist bun, decizia PNL a fost atunci să susțină un candidat independent care provenea din societatea civilă. Nicușor nu a confirmat, s-a dovedit o calamitate din punct de vedere managerial. Dacă ai greșit o dată, doar un prost continuă să greșească a doua oară”, a declarat prim-vicepreședintele PNL la Digi24.

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului
SURSA FOTO: Facebook, Nicușor Dan

Un candidat de dreapta poate să rupă voturi de la Nicușor Dan

De asemenea, acesta a fost întrebat dacă PNL ar putea să o susțină pe Gabriela Firea la Primăria Generală. Astfel, a explicat că un candidat de dreapta poate să rupă voturi inclusiv de la Nicușor Dan și să mute o parte din voturile stângii spre susținere.

Totuși, mai sunt 3 luni până la alegeri, iar liberalii trebuie să vadă care este „viziunea pentru București” și „ce proiecte se pot prezenta”.

Acesta a susținut apoi că ar fi „o mare pacoste pentru o alianță PNL-PSD dacă ar pierde în fața unui om care a creat doar haos”.

„Haideți să vedem cercetările sociologice, profilările, și de unde putem atrage voturi, dacă e mai bine să fie un candidat de dreapta sau un candidat de stânga. Eu cred că un candidat de dreapta poate să rupă voturi inclusiv de la Nicușor Dan și să mute o parte din voturile stângii spre susținere.

Mai sunt 3 luni până la alegeri, să vedem care e viziunea pentru București, ce proiecte se pot prezenta, să vedem dacă un candidat al dreptei e mai ușor de poziționat și de câștigat în fața lui Nicușor Dan.

Dacă mergem cu un candidat comun suntem obligați să câștigăm, ar fi o mare eroare, o mare pacoste pentru o alianță PNL-PSD să pierdem în față unui om care a creat doar haos și s-a dovedit complet ineficient”, a completat liberalul.

Prim-vicepreședintele PNL a declarat că două sondaje de opinie vor intra în piață care vor testa 6 nume pentru candidatura la Primăria Capitalei. Potrivit liberalului, printre aceste nume se află Sebastian Burduja și Gabriela Firea.

Nicușor Dan și-a lansat candidatura

În altă ordine de idei, Partidul Forţa Dreptei şi-a stabilit candidaţii pentru primăriile de sector din Capital. Formațiunea a reiterat susţinerea lui Nicuşor Dan pentru un nou mandat de primar general.

Aceştia sunt:

  • Horia Grigorescu – Primăria Sectorului 1;
  • Oana Nicolescu – Primăria Sectorului 2;
  • Cătălin Niţu – Primăria Sectorului 3;
  • Ciprian Grigore Pericleanu – Primăria Sectorului 4;
  • Bogdan Frâncu – Primăria Sectorului 5;
  • Ionel Puşcaş – Primăria Sectorului 6.

Pentru Primăria Capitalei, Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, a anunţat că s-a decis sprijinirea actualului primar al Capitalei, Nicuşor Dan.