Dragnea are probleme mari în perspectiva alegerilor europarlamentare. În schimb, data de 26 mai ar putea însemna o victorie nesperată pentru lista PNL condusă de Rareș Bogdan.

Cel puțin așa arată ultimele estimări venite dinspre Bruxelles. Parlamentul European a publicat cel mai nou set de estimări referitoare la cum ar putea arăta componența sa după alegerile din 26 mai. Comparativ cu estimările trecute, PNL întrece acum PSD la numărul de europarlamentari. 

„Parlamentul European a publicat un nou set de estimari despre cum ar putea arata componenta sa dupa alegeri, in baza sondajelor realizate in cele 28 de state membre inainte de 15 aprilie 2019. Cifrele provin dintr-o compilatie a sondajelor reprezentative efectuate de institute nationale de sondare a opiniei publice din statele membre si agregate de Kantar Public in numele Parlamentului European. Noile informatii sunt extrase din 43 de sondaje de opinie special dedicate alegerilor europene, efectuate in 21 de tari”, se arată într-un comunicat de presă.

Informațiile din setul anterior de estimări au fost actualizate cu cifre referitoare la Regatul Unit, pentru a facilita comparația cu noul scenariu al participării acestuia la alegeri.

Astfel, Roânia va avea 32 de locuri în Parlamentul European. Potrivit estimarilor din această lună, PNL va ocupa mai multe locuri decât PSD.
Astfel:
PNL – 9
PSD – 8
Alianța 2020 USR PLUS – 6
ALDE – 4
Pro România – 4
UDMR – 1
PMP – 0
Alte partide – 0