Rareș Bogdan a atacat, din nou, marți seara într-o emisiune la Antena 3, subiectul pensiilor speciale.

„Noi dăm bani prin facilităţi. Noi dăm facilități fiscale firmelor româneşti, tuturor celor care aduc plus valoare, vom da facilități tuturor celor care investesc în România.

În legătură cu pensiile speciale sau cu demnitarii, acolo lucrurile trebuiesc luate punct cu punct. În cazul judecătorilor şi procurorilor există o decizie CCR din 2010. Acolo se poate doar impozita. Cuvântul tăiat nu cred că este cel mai potrivit. E o diferenţă”, a comentat acesta.

El a explicat că tăierea pensiilor speciale ar putea presupune de fapt impozitarea lor, pe modelul francez sau olandez.

„În cazul pensilor speciale e foarte simplu: impozitezi după modelul francez sau olandez cu 80% şi ai rezolvat problema şi nici nu intri sub incidenţa deciziilor CCR. Eu insist şi o spun răspicat că nu mi se pare normal ca în România să existe 5,2 milioane de pensionari, 178 de mii de pensionari care să fie mai pensionari decât ceilalți. Insist să spun că este absolut normal ca toate pensiile să fie primite pe bază de contributivitate. Adică primești pensia după cum ai contribuit de-a lungul activității tale în muncă.

Atâta timp cât există 2 milioane de pensii sub 800 de lei, cred că este anormal să avem pensii de 700 de milioane. Nu tăiem nimic, noi dăm facilităţi”, a mai spus Rareş Bogdan, într-o intervenţie în emisiunea lui Victor Ciutacu.