Această decizie vine după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va muta ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

”Vizita oficiala a presedintelui Senatului, dl. Calin Popescu Tariceanu, in Regatul Maroc, care urma sa aiba loc in perioada 27-31 martie 2019, a fost amanata la solicitarea partii marocane, urmand a fi reprogramata pentru o perioada ulterioara, ce urmeaza a fi stabilita de comun acord”, se arata intr-un comunicat al Senatului.

În urma acestei lovituri, Rareș Bogdan a lansat un atac extrem de dur pe pagina sa de Facebook.

”Habar nu am dacă șefii PSD și ALDE trebuie priponiți, internați… „Și în două temniți large, cu de-a sila să-i aduni/ Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni””, a scris liberalul.

De asemenea, Regele Iordaniei și-a anulat, luni, vizita în România în urma declarațiilor Vioricăi Dăncilă privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Vezi și Umilință cruntă pentru Adrian Năstase și Liviu Dragnea! Un cunoscut realizator îi desființează

„Initial, eu am avut un program cam strans. In seara asta trebuia sa merg repede de aici sa fiu gazda unui dineu pentru un musafir important si drag. Regele Iordaniei trebuia sa vina, dar datorita diletantismului doamnei prim-ministru, care ne-a stricat relatia cu aceasta zona, nu mai este cazul. Regele Iordaniei s-a simtit personal jignit de abordarea doamnei prim-ministru la acel congres din America si a contramandat vizita. Este o reala problema pentru Romania. Cred ca va dati seama. Romania a construit o relatie de incredere cu lumea araba si aceasta este una dintre putinele constante, a fost cel putin pana ieri, din politica externa a Romaniei, unde ca stat am avut o atitudine ferma, corecta fata de parteneri, acum doamna a reusit sa o puna pe butuci si pe asta. Asta nu este o gluma, este foarte, foarte trist. Pentru ce? Pentru nimic”, a spus seful statului la dezbaterea „Viitorul oraselor romanesti in contextul european al conceptului de dezvoltare locala”, organizata de Asociatia Oraselor din Romania.