Rareș Bogdan, despre o mare parte din clasa politică a României: Are o problemă cu cititul

Rareș Bogdan a fost prezent în cadrul podcast-ului „La mjiloc”, cu Codin Maticiuc. Aici, prim-vicepreședintele PNL a spus că este o mare problemă în momentul în care un om politic nu știe că diferența între poeții Charles Baudelaire și Goethe este mai mare decât diferența între fotbaliștii Kylian Mbappe și Gabi Balint. Amintim că întregul episod al podcast-ului poate fi vizualizat la finalul articolului.

„Mare parte din clasa politică din România are o problemă cu cititul cărților.

Nu înțeleg că nu te poți opri la ‘Trei iezi cucuieți’, nu te poți opri la ‘Cireșarii’, nu te poți opri eventual la Sandra Brown, cred că nici măcar Winnetou nu au citit”, a declarat Rareș Bogdan.

Ce spunea Rareș Bogdan despre PNRR-ul României?

Anterior, Rareș Bogdan a fost invitat în emisiunea ”Selectiv”, de la B1 TV, unde a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliere (PNRR). Acesta spune că România a alocat cel mai mare procent pentru zona de infrastructură, față de celelalte state membre ale blocului comunitar.

„Dacă îți amintești, în toate lunile mai, iunie, iulie, august, actualii noștri parteneri de guvernare au urlat din toți rărunchii cum Partidul Național Liberal și Guvernul României nu vor reuși să închidă PNRR, nu vor reuși să semneze PNRR. Parcă acum aud lideri de la actualii noștri parteneri de guvernare care ne spuneau că nici în mai-iunie nu va încasa România bani.

Iată că România a semnat PNRR în luna septembrie – pe 17 septembrie, știu că e ziua mea și de aceea țin minte data. Pe 17 septembrie am semnat PNRR. PNRR a fost considerat, din cele 27, în Top 10 cel mai bine scris și cel mai bine structurat.

Vreau să vă spun că nici astăzi patru țări încă n-au semnat PNRR, printre care inclusiv Olanda că nu a avut guvern, dar și Cipru, și alte două state, Polonia-Ungaria, care sunt blocate”, a declarat Rareș Bogdan.