Sâmbătă a apărut în presa din România un un posibil scenariu în care președintele Klaus Iohannis ar fi ales să devină noul președinte al Consiliului European în locul lui Donald Tusk ridică întrebarea candidatului dreptei. În aceste condiții există posibilitatea ca USR+ să aibă candidat propriu.

Rareș Bogdan a vorbit despre acest într-un scenariu, atrăgând atenţia că președintele Klaus Iohannis va dori să își continue mandatul de președinte, după cum el a anunţat, iar informaţiile privind plecarea la Bruxelles sunt doar speculaţii.

„PNL are un candidat foarte puternic. Este vorba despre actualul și viitorul președinte Klaus Iohannis. Nu se pune problema ca el să părăsească România. Va rămâne la Cotroceni până în noiembrie iar din noiembrie va fi tot la Cotroceni”, a precizat Rareș Bogdan.

Rugat să analizeze un scenariu ipotetic în care Klaus Iohannis se va duce la Bruxelles, PNL nu ar mai avea candidat și dacă ar da curs unei asemenea propuneri, Rareș Bogdan a adăugat:

„În acest caz, în cazul extrem în care 1% președintele Iohannis ar da curs acestei posibilități atunci lucrurile devin extrem de complicate pentru PNL care nici măcar nu se gândește la susținerea unui alt candidat. În acest moment nu cred că niciun membru PNL sau o altă personalitate l-ar putea înlocui pe președintele Klaus Iohannis. (…) Repet, din punctul meu de vedere cea mai bună soluție pentru următorii cinci ani, nu doar pentru PNL cât și pentru România, este indiscutabil actualul președinte Klaus Iohannis”, a mai precizat Rareș Bogdan la România TV.