Într-un interviu acordat la România Tv, Rareş Bogdan a vorbit despre situația pensiilor speciale. Europarlamentarul susține că nu va sta să evalueze miniștrii PSD, aceasta fiind sarcina premierului.

Pe de altă parte, referitor la pensiile speciale, Rareș Bogdan susține că i se pare anormal să fie încasator atât el, cât și alte persoane care nu au participat la actul de guvernare.

„Nu o să vin să evalueze miniştrii PSD, că nu e treaba mea. Îi evaluează premierul şi eu împreună cu colegii mei din conducerea PNL, sub bagheta premierului, analizăm prestaţia celor opt miniştri ai PNL şi a măsurilor.

E anormal ca eu să fiu încasator – nu numai eu, ci şi alţii, oameni care n-au participat la actul de guvernare – pentru că PNL cu foştii parteneri n-au reuşit decât parţial să taie pensiile speciale. Sunt încasator principal, deşi le-aş tăia mâine dimineaţă”, a spus acesta, pentru sursa citată.

În același timp, Rareș Bogdan a vorbit și despre modificările pe care le-ar face personal în sistem. El susține că securiștii, procurorii și militarii nu ar trebui să încaseze pensii speciale.

El a amintit și de faptul că după doar 72 de ore de când pensiile speciale au fost tăiate, imediat, acest lucru a fost atacat la CCR.

Ce pensii ar vrea să taie Rareș Bogdan

”Aş tăia pensiile speciale de la securişti, cum le ziceţi dumnevoastră, la procurori, militari. Toate! Dar nu pot, pentru că sunt un om într-o coaliţie. Am spus foarte clar. În schimb, trebuie să avem grijă de cei care sunt pe pensie.

Eu sunt încasator pentru că România a tăiat pentru 72 de ore pensiile speciale, după care au fost atacate la CCR”, a mai spus europarlamentarul liberal.

În cadrul aceluiași interviu acordat, Rareș Bogdan a vorbit și despre tensiunile de la guvernare care au apărut în ultima perioadă. Acesta susține că este exclusă ruperea coaliţiei de guvernare din cauza scandalurilor recente, în condiţiile în care România este afectată de criza sanitară, cea a energiei, precum şi de conflictul iminent de la graniţele Ucrainei.

Totodată, el a subliniat faptul că singura șansă pentru ca România să funcționeze este ca actuala coaliție de guvernare să  rămână una stabilă.

„Exclus! Nici nu se pune problema. Ar trebuie să fim extrem de maturi, de calmi şi să înţelegem că singura şansă pentru cele două partide main-stream PNL şi PSD este să guverneze împreună în acest moment, chiar dacă sunt o mulţime de lucruri care ne despart, chiar dacă au fost 32 de ani de bătălii politice, cu mici reprize de pace, chiar dacă în ultimii şapte ani radicalismul din cele două tabere – tabăra liberală şi tabăra PSD – atinseseră cote paroxistice.

Singura şansă pentru România este ca această coaliţie să funcţioneze în interesul naţional al României. Crizele, dacă ar fi să le enumerăm, este cea a preţului la energie, cea economică legată de energie şi indiscutabil pericolele care vin de la Răsărit. De altfel, când am gândit această coaliţie nu vă ascund că una dintre motivaţii a fost tocmai pentru că deja se arătau nori negri (dinspre Est). Să sperăm că rămân doar la stadiul de ameninţare, la stadiul de tatonare şi nu mai mult decât atât. România avea nevoie de o majoritate”, a declarat Rareş Bogdan, la România TV.