Șoferii vor avea nevoie de programare pentru RAR

Informația momentului pentru toți șoferii! Luni, pe data de 13 noiembrie, RAR a anunțat că, pentru redobândirea certificatului de înmatriculare, duplicatul și înlocuirea Cărții de Identitate a vehiculului, șoferii vor avea nevoie de programare prealabilă. Măsura intră în vigoare începând de miercuri, 15 noiembrie.

„Redobândirea certificatului de înmatriculare, duplicatul și înlocuirea Cărții de Identitate a vehiculului se pot face la RAR doar cu programare!

Stimați clienți,vă informăm că începând cu data de 15 noiembrie 2023, verificările necesare pentru redobândirea Certificatului de Înmatriculare reținut la controlul tehnic în trafic, eliberarea duplicatul și înlocuirea Cărții de identitate, vor necesita programare prealabilă.

Prin urmare, nu vă mai puteți prezenta la reprezentanțele RAR fără ca înainte să intrați pe site-ul www.rarom.ro la secțiunea Programări sau să sunați la numărul de call-center 021/9672 și să obțineți un număr de programare”, a transmis instituția pe Facebook.

Potrivit RAR, „măsura mai sus menționată este menită să reducă timpii de așteptare de la intrarea în curtea reprezentanțelor RAR până la preluarea vehiculelor de inginerii de pe linie”.

„RAR vine în întâmpinarea clienților prin suplimentarea numărului de locuri disponibile în vederea programărilor, astfel încât intervalul de așteptare să fie cât mai scurt. Vă stăm la dispoziție cu orice alte informații de care aveți nevoie!”, a conchis instituția.

Anunțul a fost făcut luni, pe 13 noiembrie

Amintim că luni, pe 13 noiembrie, RAR a făcut un anunț care îi vizează pe cei care plănuiesc să obțină duplicatul sau înlocuirea unor acte importante. Printre acestea, amintim certificatul de înmatriculare și Cartea de Identitate a vehiculului.

Instituția anunță că aceste demersuri vor putea fi făcute doar pe bază de programare prealabilă, începând cu data de 15 noiembrie.

Registrul Auto Român oferă șoferilor toate informațiile de care au nevoie pentru a face programările. Acestea se pot face pe site-ul www.rarom.ro la secțiunea „Programări”. Programările pot fi realizate și la numărul de telefon 021/9672.

Conform informațiilor furnizate de instituție, implementarea sistemului de programare are scopul de a diminua perioadele de așteptare de la momentul intrării în curtea reprezentanțelor RAR până la preluarea vehiculelor de către ingineri.

RAR anunțat recent că „are capabilitatea tehnică de a autoriza agenții economici care efectuează montarea și verificarea de tahografe inteligente (Smart 2), în conformitate cu noile prevederi europene”.

Potrivit instituției, „regulamentul UE1228/2001 stipulează că de la sfârșitul anului viitor autovehiculele de transport internațional de marfă și persoane cu o masă mai mare de 3,5 tone, aflate în rulaj trebuie să înlocuiască tahografele analogice și digitale cu tahografe inteligente de tip SMT2 . Măsurile ce vor fi implementate sunt menite să contribuie substanțial la siguranța în trafic”. Mai multe puteți citi aici.