„S-a semnat raportul de atribuire pentru lotul 5 de la autostrada Comarnic – Braşov, secţiunea Braşov-Cristian, cât şi raportul de atribuire pentru Varianta de Ocolire de la Comarnic, astfel încât vor începe lucrările, dacă nu vom avea contestaţii în perioada următoare”, a spus Cuc. 

Potrivit ministrului, raportul de atribuire a fost semnat în cursul acestei săptămâni şi urmează să se desemneze câştigătorul. 

„Raportul de atribuire pentru Varianta de Ocolire Comarnic a fost semnat săptămâna aceasta şi urmează să se desemneze câştigătorul. Sper să nu avem contestaţii. La Buşteni urmează în perioada următoare. Deci, ce a fost deblocat timp de doi ani uitaţi că se deblochează acum”, a subliniat şeful de la Transporturi.

Tronsonul de autostradă este împărţit în 5 sectoare. Sectoarele 1 şi 5 sunt cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Braşov, cu o lungime totală de aproximativ 10 kilometri, la care se adaugă drumuri de legătură. 

Lungimea totală a sectorului de autostradă este de 58 de km, iar valoarea estimată pentru această intervenţie este de 997 milioane de euro fără TVA, respectiv 1,237 miliarde de euro cu TVA. 

AGERPRES