„S-a semnat raportul de atribuire pentru lotul 5 de la autostrada Comarnic – Braşov, secţiunea Braşov-Cristian, cât şi raportul de atribuire pentru Varianta de Ocolire de la Comarnic, astfel încât vor începe lucrările, dacă nu vom avea contestaţii în perioada următoare”, a spus Cuc. 

Potrivit ministrului, raportul de atribuire a fost semnat în cursul acestei săptămâni şi urmează să se desemneze câştigătorul. 

„Raportul de atribuire pentru Varianta de Ocolire Comarnic a fost semnat săptămâna aceasta şi urmează să se desemneze câştigătorul. Sper să nu avem contestaţii. La Buşteni urmează în perioada următoare. Deci, ce a fost deblocat timp de doi ani uitaţi că se deblochează acum”, a subliniat şeful de la Transporturi.

Tronsonul de autostradă este împărţit în 5 sectoare. Sectoarele 1 şi 5 sunt cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Braşov, cu o lungime totală de aproximativ 10 kilometri, la care se adaugă drumuri de legătură. 

Lungimea totală a sectorului de autostradă este de 58 de km, iar valoarea estimată pentru această intervenţie este de 997 milioane de euro fără TVA, respectiv 1,237 miliarde de euro cu TVA. 

AGERPRES

Te-ar putea interesa și: