Pe de altă parte, conform Digital Economy & Society Index (DESI), România se situează pe ultimul loc în clasamentul ţărilor în care competenţele digitale sunt cel mai puţin dezvoltate, în timp ce 16% dintre români au cunoştinţe digitale de bază la jumătatea mediei europene.

Raportul DELab arată că 43% dintre români nu au deloc competenţe digitale, mult peste media de 25% în ţările NMS13 (New Member States) şi 14% în EU15. În acelaşi timp, doar 8% dintre români cred că au cunoştinţe digitale destul de solide pentru a face faţă într-un mediu de lucru competitiv.

La nivelul competenţelor digitale, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană şi numai 16% dintre români au cunoştinţe digitale de bază, în comparaţie cu media de 30% a EU15 şi 26% în ţările NMS13. Statistica arată, totodată, că, în rândul celor 28 de state membre al Uniunii Europene, România se clasează pe locul 2 la viteza de Internet şi pe locul 3 în ceea ce priveşte utilizarea reţelelor de socializare.

Pe de altă parte, România ocupă poziţia 23 în privinţa conectivităţii, respectiv locul 27 la capital uman, la utilizarea internetului şi la servicii publice digitale. (Sursa: Agerpres)