Decizia de a opta pentru ajutorul unei firme de servicii funerare atunci când trebuie să organizăm o ceremonie de înmormântare se poate dovedi una din cele mai inspirate, cu atât mai mult dacă dorim să economisim timp, să ne încadrăm într-un buget sau dacă pur și simplu nu găsim energia de a ne ocupa de toate formalitățile într-un timp atât de scurt. Din fericire, fie că vorbim de orașe ca Iași sau de zone mai mici, există o mulțime de firme de servicii funerare iasi din care putem alege pentru a se ocupa de tot ceea ce presupune o înmormântare, de la eliberarea certificatului de deces și, mai recent, chiar până la eliberarea ajutorului de înmormântare.

 În România, statul oferă un ajutor de înmormântare de circa 4000 de lei. Dosarul este însă destul de stufos, iar depunerea lui poate dura, de aceea firmele de pe piața de profil oferă, în marea lor majoritate, posibilitatea ca ajutorul de deces să fie ridicat de la Casa de Pensii, de la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă sau de la angajator, în funcție de statutul decedatului, de către personalul specializat de care dispun iar diferența, dacă este cazul, să fie înapoiată beneficiarului după alegerea serviciilor de înmormântare. Astfel, tot ceea ce trebuie să faceți este să puneți la dispoziția de servicii funerare Oradea sau din orașul dumneavoastră actele necesare: certificatul de deces, actul de identitate, dovada relației de rudenie cu decedatul, cuponul de pensie, acte doveditoare ale cheltuielilor aferente înmormântării și cererea pentru eliberarea ajutorului de stat.

În ultimii ani, astfel de firme de servicii funerare Piatra Neamt au devenit extrem de căutate nu doar în orașe ci și în zone mai rurale, cu atât mai mult cu cât sunt extrem de grijulii în a urma cutumele specifice fiecărei zone în parte în ceea ce privește înmormântarea. În acest fel, familiile care suferă o pierdere sunt sprijinite prin ajutor specializat pentru a face față îndatoririlor creștinești și consiliate pentru a lua cele mai bune decizii, adecvate situației în care se află.