Raluca Turcan, ministrul demis al Muncii a declarat că Guvernul care a fost propus de către premierul desemnat Dacian Cioloş nu va putea trece, miercuri, de votul celor din Parlament..

”Mâine, Guvernul nu va trece de Parlament, însă această criză va fi stopată de urgenţă, pentru că toate părţile politice vor fi obligate să-şi redimensioneze pretenţiile şi să pună pe primul loc societatea”, a mărturisit Raluca Turcan, la postul de televiziune Digi 24.

PNL şi UDMR au precizat că  la votul de miercuri din Parlament vor participa, dar nu vor vota.

Dragoş Pîslaru s-a făcut de râs la audierile pentru funcția de ministru de Finanțe

Marți au avut loc audierile mult așteptate, însă situația a degenerat. Au existat mai multe contraziceri în timpul audierii ministrului desemnat al Finanţelor, Dragoş Pîslaru, legate de procedură, iar la un moment dat Pîslaru a fost pus în încurcătură de o întrebare a unui deputat PSD.

Mai exact, deputatul PSD Marius Horia Ţuţuianu l-a întrebat pe Dragoş Pîslaru câte agenţii sunt în subordinea Ministerului de Finanţe şi să le denumească, iar ministrul s-a blocat pentru o perioadă de timp.Au intervenit apoi și alți parlamentari. Spre exemplu, Ţuţuianu i-a transmis preşedintelui Comisiei, deputatului PNL Bogdan Huţucă, faptul că ar fi vrut ca ministrul desemnat să răspundă la fiecare întrebare când îi este adresată, procedura fiind ca reprezentanţii unui partid să pună trei întrebări şi apoi să primească răspuns la aceastea.

„Domnule preşedinte, aş fi vrut ca domnul Pîslaru să răspundă la fiecare întrebare când a fost pusă, fără a-i da consilierii date de care are nevoie, după cum văd că face acum”, a declarat deputatul PSD.

De cealaltă parte, Bogdan Huţucă a replica că o serie de aspecte au fost stabilite de ceva timp. „Am stabilit împreună că răspunsurile se dau după ce grupul pune toate întrebările”, a spus acesta.