În acest context, vicepremierul Raluca Turcan consideră primul tronson al autostrăzii Sibiu – Piteşti, cel dintre municipiul Sibiu şi localitatea Boiţa, ca fiind unul reprezentativ pentru şantierele de infrastructură pe care Guvernul le-a deblocat.

„Tronsonul Sibiu-Boiţa al autostrăzii Sibiu-Piteşti păstrează un ritm al construcţiei care mă face să cred că promisiunile primelor porţiuni asfaltate în 2021, lansate la vizita trecută, sunt realizabile. Nivelul de avans al investiţiei (6-8%) este o confirmare în plus. Împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi alături de preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, şi prefectul Mircea Creţu am primit asigurări astăzi, într-o zi specială pentru infrastructura din România, cu privire la capacitatea constructorului de a onora şi chiar depăşi graficul de lucrări.

Sibiu-Boiţa este primul tronson al autostrăzii Sibiu-Piteşti şi devine, iată, reprezentativ pentru şantierele de infrastructură pe care Guvernul le-a deblocat după ce ani de zile proiectele lor au fost uitate în sertare sau plimbate pe la televiziuni”, a scris vineri, pe pagina de Facebook, Raluca Turcan.

 

Comisia Europeană a dat acordul

Miercuri, premierul Ludovic Orban a anunțat că în curând va începe licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 al autostrăzii Piteşti-Sibiu.

„Ați văzut decizia Comisiei Europene care a aprobat finanțarea tronsonului de autostradă Pitești-Sibiu. Pe tronsonul 3 Tigveni-Cornetu, documentația de licitație a fost avizată de Autoritatea Națională de Achiziții Publice, a fost transmisă către SEAP. Practic, se poate spune că demarează oficial licitația pentru semnarea contractului pentru tronsonul 3 de pe autostrada Pitești-Sibiu. De asemenea, în cursul săptămânii viitoare va fi transmisă către ANAP, pentru controlul ex ante, acordarea avizului pe documentație și pentru tronsonul 2 Corentu-Boița. Cred că sunt vești importante și lucrurile vor merge bine astfel încât să reușim într-un termen cât mai scurt să avem autostrada care să traverseze munții și care să lege Piteștiul de Sibiu”,  a declarat Ludovic Orban.

Comisia Europeană a aprobat o investiţie în valoare de 875,5 milioane euro, de la Fondul de Coeziune, pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

„Aceasta este o garanție în momentul de față că avem banii alocați pentru a construi un tronson de autostradă fundamental, primul tronson de autostradă care traversează munții și care asigură, practic, banii necesari pentru închiderea Coridorului IV, coridorului Rin-Dunăre”, a afirmat premierul, la debutul unei ședințe de Guvern de la începutul acestei luni.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin