Raluca Turcan a anunțat ce se petrece cu dosarele de pensii. Potrivit ministrului, 160 000 de astfel de documente au fost deja evaluate în toată țara. Acest lucru s-a întâmplat într-o săptămână și jumătate de la inițierea acestui demers.

„160 000 de dosare de pensii au fost deja evaluate în toată țara, într-o săptămână și jumătate de la inițierea acestui demers.

Vizita pe care am făcut-o la Casele de pensii ale sectoarelor 1, 2 și 5 din București îmi confirmă faptul că activitatea din teritoriu se desfășoară într-un ritm alert, în ciuda resurselor limitate. De altfel, unul dintre proiectele importante ale ministerului pe termen scurt este finanțarea cu fonduri europene a dotării caselor de pensii cu echipamentele necesare derulării activităților curente și a procesului de evaluare. Țin să îi felicit pe oamenii pe care i-am întâlnit, angajați ai caselor de pensii din cele trei sectoare, pentru efort și pentru implicare.

Colectarea tuturor datelor necesare, prin softul de care dispunem, va permite ca, după adoptarea noii soluții legislative la care lucrăm acum, toate cele 5 milioane de dosare de pensii să fie supuse recalculării într-un timp foarte scurt”, a spus Raluca Turcan pe Facebook.

Decizia pe care Turcan o vrea luată la Casa Națională de Pensii

De altfel, ministrul a anunțat anterior că personalul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) se va dubla în perioada imediat următoare. Mai exact, în sistemul CNPP vor fi angajaţi între 1.000 şi 2.000 de salariaţi.

În ceea ce privește salarizarea acestorea, ea va fi asigurată din fonduri europene. Raluca Turcan a subliniat faptul că aceasta este singura sluție pentru a pune în practică reevaluarea dosarelor de pensii.

Pe pensii am găsit deja soluţia şi va fi pusă în practică. Vom dubla practic personalul din casele de pensii pe o perioadă şi îi vom plăti din fonduri europene pentru că sunt parte dintr-un proces esenţial de reformă a pensiilor în România şi vom putea accesa finanţare europeană”, a afirmat Turcan.