La începutul acestui an, RBI a finalizat fuziunea cu grupul mamă RZB pentru a simplifica structura complexă a grupului Raiffeisen şi a consolida baza sa de capital. 

"Evoluţiile economice solide din Europa Centrală şi de Est au contribuit la o îmbunătăţire peste aşteptări a costurilor noastre de risc", a declarat directorul general de la RBI, Johann Strobl. 

Grupul bancar austriac a precizat că în prima jumătate a acestui an provizioanele sale de risc au scăzut la 75 milioane de euro, de la 403 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, ceea ce a determinat RBI să prognozeze un profit net de 585 milioane de euro în primele şase luni, comparativ cu un profit de 236 milioane de euro în prima jumătate a anului trecut. 

RBI a subliniat că va da publicităţii rezultatele pe primul semestru în data de 10 august, iar estimările sale ar putea fi revizuite pentru a reflecta îmbunătăţirea nivelului provizioanelor. 

În România, Raiffeisen Bank este o bancă universală care oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie precum unităţi bancare, reţele de ATM şi EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) şi internet banking (Raiffeisen Online). Banca are o reţea de peste 478 agenţii în toată ţară care deservesc aproximativ două milioane clienţi, dintre care aproape 100.000 de IMM-uri şi 5.700 corporaţii mari şi medii. 

AGERPRES