Profitul net al Raiffeisen Bank România este în creștere pe primul trimestru al anului față de aceeași perioadă din 2022. Raiffeisen a înregistrat un profit net de 414 milioane de lei în primul trimestru, în contextul unei activităţi de creditare intense pentru toate segmentele de business, a anunţat vineri banca.

„În primul trimestru din 2023 am acordat prioritate strategiilor centrate pe client, cum ar fi soluţiile financiare personalizate. Când vorbim de economiile noastre, de un credit, de un fond de pensii, de o asigurare sau alte servicii bancare, este bine să vorbim cu un expert bancar.

De aceea, am lansat o nouă perspectivă în domeniul bancar care ne permite să răspundem nevoilor clienţilor noştri şi să îi putem sprijini şi ajuta în mod proactiv să-şi atingă obiectivele, Banking 1:1.

Cu ajutorul aplicaţiei interactive Smart Finance, experţii noştri pot oferi clienţilor o soluţie personalizată. Am făcut această investiţie, ca parte din strategia noastră de democratizare a planificării financiare pentru toţi românii”, a declarat Zdenek Romanek, CEO & Preşedinte Raiffeisen Bank România.

Veniturile au crescut cu 28%

Conform sursei citate, veniturile băncii s-au majorat faţă de anul precedent cu 28%, susţinute în principal de evoluţia activităţii de creditare pentru clienţii persoane juridice, dar şi de trendul ascendent al ratelor de piaţă în comparaţie cu primul trimestru al anului 2022.

Totodată, veniturile nete din comisioane au înregistrat o creştere uşoară de 1% an la an, datorită unei activităţi tranzacţionale intensificate în zona de carduri, dar şi din schimburi valutare.

La finalul primului trimestru, peste 60% din portofoliul total de clienţi persoane fizice erau clienţi digitali activi.

„Clienţii noştri au deschis peste 26.000 de planuri de economisire şi protecţie, economisire şi investiţii sau pensii facultative, cu peste 260% mai mult faţă de primul trimestru al anului trecut”, se menţionează în comunicat.

Totodată, Raiffeisen Bank are un portofoliu de peste 570.000 de carduri. Raiffeisen Bank România are peste 2,3 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice şi 4.908 de angajaţi în 291 de unităţi, 1.123 ATM&MFM şi 28.100 POS-uri.

Profit și la UniCredit

Și grupul italian UniCredit a raportat pentru primul trimestru (T1) din 2023 un profit net de 64 mil. euro din operaţiunile din România, în creştere cu circa 45,3% faţă de câştigul consolidat din T1/2022.

Profitul operaţional net al UniCredit în România a urcat la fi­nalul lunii martie din acest an la 92 mil. euro, cu circa 32,4% peste câştigul de la finalul primelor trei luni din 2022, iar profitul operaţional brut a fost de 97 mil. euro, în creştere cu 45% faţă de câştigul din T1/2022.