Raiffeisen Bank va reduce marjele de dobândă pentru creditelor noi negarantate în euro, cu până la 7 puncte procentuale iar la cele garantate în lei şi monedă europeană cu 0,5 şi 1-1,5 puncte procentuale.

Astfel, începând cu 31 decembrie marjele pentru creditele negarantate în euro sunt cuprinse între 9 şi 13 puncte procentuale, în funcţie de valoarea împrumuturilor.

Pentru creditele garantate cu ipotecă, marjele pentru euro se reduc cu 1 şi 1,5 puncte, la 8 puncte pentru împrumuturile destinate achiziţiei şi contrucţiei şi, respectiv, la 6,5 puncte în cazul FlexiPlus.

Marjele de dobândă la împrumuturile garantate cu ipotecă în lei se vor reduce de la finele anului cu 0,5 puncte, la 4 şi 5 puncte.

„Dobânda totală la credite se va reduce începând cu 31 decembrie atât ca urmare a scăderii marjelor de dobândă, care se aplică numai împrumuturilor contractate după această dată, pe de o parte, cât şi a actualizării indicilor de dobândă ROBOR şi EURIBOR la şase luni, care se situează în prezent la 10,79% şi, respectiv, 1,44%, pe de altă parte”, se precizează într-un comunicat al băncii.