Raiffeisen Bank este obligată de instanţă să modifice, în cel mai scurt timp, toate contractele de credit încheiate în perioada 2006-2008, după ce Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dat câştig de cauză Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în cazul Raiffeisen Leaks, scrie bursa.ro. 

Conform portalului instanţei, CAB a decis, astăzi: „Respinge cererea ca neîntemeiată. Admite cererile de intervenţie accesorie. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. În cazul declarării, recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, azi 12.07.2019”.

În procesul deschis de Raiffeisen Bank, entitatea bancară a contestat procesul verbal emis de ANPC în 2017, solicitând anularea lui. În baza acestui proces-verbal, care constată că, în contractele de împrumut, banca are clauze incorecte, ANPC a sancţionat instituţia de credit cu o amendă de 50.000 de lei şi a emis un Ordin prin care s-a dispus încetarea acestor practici.

ANPC: Fosta Piraeus Bank, obligată în urma unei sentinţe definitive să modifice două tipuri de contract cu persoanele fizice

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat de curând și că First Bank, fosta Piraeus Bank, este obligată în urma unei sentinţe definitive să modifice două tipuri de contract cu persoanele fizice.

”Prin hotărârea judecătorească definitivă a Curţii de Apel Bucureşti din data de 18 decembrie 2018, a cărei motivare a fost transmisă pe data de 24 mai 2019, s-a dispus modificarea tuturor contractelor de adeziune în curs de executare ce conţin clauzele abuzive ale băncii Piraeus Bank România SA (actuală First Bank), constatate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în urma controalelor efectuate în anul 2015”, a informat autoritatea.