Clienţii Raiffeisen Bank sunt îndemnaţi să-și facă tranzacțiile sigur și rapid, prin canalele puse la dispoziție: Raiffeisen Online, Smart Mobile, ATM-uri, MFM-uri, echipamente depunere multivalută etc.

Se renunţă la aproape toate casieriile

Din 17 ianuarie 2022, pentru IMM-uri și 1 februarie 2022, pentru persoane fizice aproape întreagă rețea de unități a Raiffeisen Bank va opera fără casierii. Banca va mai păstra casierii în câteva dintre unitățile sale, urmând că doar în aceste agenții să fie făcute operațiuni cu numerar, în mod excepțional, pentru plata ratelor la credite.

Lista cu agențiile băncii care mai fac operațiuni cu numerar o găsiți aici.

Contextul pandemiei COVID-19 a accelerat multe proiecte de digitalizare și a presupus implementarea rapidă a soluțiilor pentru operațiuni fără numerar, nu doar în industria bancară. Soluțiile digitale Raiffeisen Bank, inclusiv pentru nevoile uzuale de numerar ale clienților, sunt accesibile prin rețelele de mașini ale băncii, mult mai mari numeric decât rețeaua de unități, cu disponibilitate, în mare parte, 24/7.

Aceste echipamente (MFM/ATM, colectare etc) sunt mai eficiente, pentru că permit efectuarea operațiunilor într-un timp mult mai scurt, față de casieriile clasice.

Angajaţii Raiffeisen din unităţi vor putea dedica mai mult timp interacțiunilor cu valoare adăugată pentru clienți

“Pandemia a însemnat, pe lângă multe altele, și o deschidere mai mare din partea clienților față de soluții digitale, lucru care ne-a încurajat să adaptăm în consecință și soluțiile noastre pentru numerar, degrevând astfel agențiile de o muncă repetitivă, cum e cea de casierie.

Astfel, colegii noștri din unități vor putea dedica mai mult timp interacțiunilor cu valoare adăugată pentru clienți, fiind la dispoziția lor atât pentru consultanță legată de serviciile digitale ale băncii, cât și pentru produsele de creditare, de economisire sau investiții”, afirmă Monica Udrescu, director Canale de Vânzare cu Interacțiune Umană la Raiffeisen Bank.

Operaţiunile cu numerar care se efectuau la casierie vor putea fi făcute pe mașini multifuncționale sau vor avea soluții alternative (Raiffeisen Online, Smart Mobile, Colectare, echipamente depunere multivalută). Fiecare angajat al băncii va fi gata să asiste clienții pentru a învăța să utilizeze eficient toate canalele alternative de plata (ATM/MFM, Raiffeisen Online, Smart Mobile).

Ce operațiuni se pot face la un MFM Raiffeisen Bank?

  • Depunere și retragere de numerar în și din conturile proprii;
  • Depunere în contul unui terț;
  • Plata ratelor;
  • Plata facturi;
  • Depunere lei în contul terților (clienți Raiffeisen Bank);
  • Operațiuni de schimb valutar (euro/USD în lei);
  • Mini-extras de cont;
  • Interogare sold;
  • Schimbare PIN;
  • Deblocare PIN.