Toţi clienţii RBL care economisesc o perioadă de minim 5 ani, primesc un bonus de 16% din valoarea comisionului plătit de aceştia la deschiderea contractului de economisire-creditare.

Pentru a putea beneficia de bonusul oferit de RBL, clienţii trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiţii: să fi economisit minim 50% din valoarea contractului de economisire-creditare ( suma contractata), să fi economisit cel puţin 5 ani cu RBL, la finalul perioadei de economisire, nu opteaza pentru un credit în lei cu dobândă fixă, data de semnare a contractului de economisire-creditare să fie începând cu luna iulie 2010.

Clienţii RBL primesc în perioada de economisire, pe lângă dobânda oferită de bancă de 3%, şi prima de stat de 25% pe an, în limita a 250 euro pe an. Veniturile obţinute din prima de stat sunt neimpozabile. Conform prevederilor legale, dobânda oferită de bănci la depozite se impozitează, prima de stat fiind singurul venit neimpozabil pe care un client îl poate obţine prin intermediul unei bănci. În plus, clienţii RBL pot obţine deductibilităţi fiscale pentru sumele economisite, în limita a 300 de lei pe an.

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe oferă produse de economisire-creditare, orientate spre îmbunătăţirea situaţiei locative. Clienţii care încheie un contract de economisire-creditare trebuie să economisească o perioadă de timp, urmând ca, ulterior, să aibă posibilitatea accesării unui credit cu dobândă fixă de 4,5 % pe an sau 6%, în funcţie de produsul ales. În fiecare an, clienţii primesc la depunerile efectuate în anul respectiv, o primă de stat de 25% pe an, până la 250 de euro, la care se adaugă dobânda băncii.

Finanţările acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe sunt folosite atât pentru renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe, cât şi pentru refinanţarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte bănci.