Lucrările vor dura 15 zile, iar pe parcursul acestei perioade compania va continua livrările de produse către clienţii şi partenerii săi, conform angajamentelor asumate. 

"Rompetrol Rafinare, parte a KMG International, a notificat săptămâna trecută autorităţile locale de mediu în legătură cu intrarea în revizie a rafinăriei Petromidia. Lucrările erau programate iniţial pentru luna septembrie şi fac parte din programul de mentenanţă periodică a instalaţiilor. Acestea vor dura 15 zile", potrivit unui comunicat al companiei, publicat luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 

În acest context, rafinăria a finalizat deja procedurile de oprire eşalonată a instalaţiilor şi urmează golirea şi curăţarea cu abur a echipamentelor. În această perioadă se vor realiza lucrări de reparaţie, mentenanţă şi probe tehnologice în instalaţiile de pe platforma Petromidia. Pe parcursul acestei perioade, vor continua livrările de produse către clienţii şi partenerii săi, conform angajamentelor asumate. 

Potrivit sursei citate, activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie a fost oprită în perioada 11 octombrie – 20 noiembrie 2015 pentru realizarea reviziei generale programate de 5 ani, valoarea totală a investiţiilor realizate ridicându-se la 77,5 milioane dolari. 

În altă ordine de idei, Rompetrol Rafinare menţionează că, în cadrul anchetei oficiale a autorităţilor privind incidentul care a avut loc pe 22 august în incinta rafinăriei, în cursul zilei de 26 august s-au primit citaţii, atât de către societăţile Rompetrol Rafinare şi Rominserv, cât şi de patru angajaţi ai acestora. În baza lor, atât cele două societăţi cât şi angajaţii săi sunt convocaţi pentru data de 31 august, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru a furniza informaţii suplimentare. De asemenea, ambele societăţi au demarat o anchetă internă pentru a elucida împrejurările care au cauzat tragicul eveniment. 

"Încă de la început, societăţile Grupului au asigurat tot suportul autorităţilor implicate în cercetarea incidentului, fiind puse la dispoziţia acestora toate documentele solicitate", se mai spune în comunicat. 

Luni, 22 august, în jurul orei 18,00, pe platforma Petromidia s-a produs un incendiu în zona instalaţiei de distilare în vid, în urma căruia patru persoane au suferit arsuri. În cursul zilei de marţi, unul dintre răniţi a decedat. 

Petromidia este singura rafinărie din România situată pe malul Mării Negre, în urma investiţiilor ajungând la o capacitate de procesare de 5 milioane de tone/an. Acţionarul majoritar al companiei Rompetrol Rafinare, care operează rafinăria de la Nădovari, este grupul KMG International, ce are ca unic acţionar Grupul şi operatorul naţional de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunayGas. Statul român deţine o participaţie de 44,69% din acţiunile Petromidia. 

AGERPRES