România este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Aproape zilnic ave parte de peste o mie de persoane descoperite pozitiv după testul COVID-19. Șeful Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, atrage atenția.

Rafila face anunțul momentului!

Acesta a transmis un mesaj extrem de clar pentru toți părinții români care urmează să-și trimită în luna septembrie copiii la școală.  Reprezentatul României la OMSa dat verdictul cu doar trei săptămâni înainte de începerea şcolii.

Alexandru Rafila încearcă să îi liniștească pe părinți și dă ca explu Germania. Și acolo, pandemia a făcut mari probleme, dar nu se poate vorbi despre o explozie. Acesta încearcă să îi liniștească pe părinți și vine cu informații extrem de importante.

„În Germania se înregistrează cazuri, dar nu este o explozie. Din cele circa 850 de școli care au fost deschise au apărut circa 41 de cazuri, ceea ce înseamnă 5%. S-a observat că în țările unde au reînceput activitățile școlare a existat o anumită creștere a numărului de cazuri. Important e ca această creștere să fie redusă și să permită desfășurarea activităților școlare fără întrerupere sau doar punctual întrerupere doar într-o anumită clasă în care s-au înregistrat un caz sau două.

Cred că asta treuie să fie filosofia. Boala nu poate să fie total exclusă dintr-o comunitate de copii. Pot apărea cazuri, nu e nicio nenorocire – copiii fac în marea lor majoritate forme ușoare ale bolii. De exemplu, copiii de până la 10 ani doar în proporție de 0,1% necesită spitalizare și atunci ei trebuie pur și simplu izolați pe durata bolii după care se vor reîntoarce în colectivitate.

Trebuie să încercăm să înțelegem lucrurile acestea și să nu le dramatizăm, dimpotrivă, trebuie să le rezolvăm pragmatic.”, a declarat doctorul Alexandru Rafila la Antena3.