Rafar, divizia de fashion a RTC Holding, a preluat recent drepturile de franciza pentru brandul canadian Aldo, precum si cele 5 magazine Aldo si Aldo Accesorii existente in Romania.

”Cautam sa ne completam portofoliul de francize cu un brand premium de pantofi, iar Aldo este lider mondial pe acest segment. Reprezentantii Aldo analizau mai multe variante pentru viitorul francizei Aldo din Romania: o varianta era sa ramana fostului francizat, o alta era sa vina in Romania francizatii din Serbia sau Bulgaria, iar a treia posibilitate era sa aleaga o companie cu experienta si know –how de pe piata locala. Am intrat astfel intr-un “beauty contest”cu alte cinci sau sase companii din Romania si ne-au ales pe noi” declara Ramona Stanciulescu, CEO Rafar.

Investitia in preluarea francizei si respectiv a magazinelor Aldo s-a ridicat la peste 1,5 milioane de euro.

“O prima masura pe care am luat-o dupa preluarea francizei si a magazinelor Aldo a fost sa aducem rapid in magazine stocuri noi de marfa pentru intrarea in noul sezon. Preluarea magazinelor a afectat oferta din cauza reducerii bruste a stocurilor, insa incepand cu luna martie vor fi disponibile noile colectii de pantofi, genti si accesorii propuse de Aldo pe piata din Romania” adauga Ramona Stanciulescu.

Drepturile de franciza au fost preluate pentru Romania si Moldova, iar suprafata de vanzare a celor 5 magazine existente este de 600 mp.

Despre Rafar

Rafar, divizia de fashion a grupului RTC, numara in prezent 25  magazine, cu o suprafata totala de peste 15 000 mp. Rafar detine francizele pentru marcile Debenhams, Olsen, Mandarina Duck, Sacoor Brothers, Kanz , Pablosky, Toi&Moi, Forever 18, Bijoux Terner, J.Press, Bally, Bruno Magli si Fratelli Rossetti.

Despre Aldo

Aldo este prezent pe piata din Romania din Mai 2007, si are in prezent 5 magazine: 3 magazine sub brandul Aldo (incaltaminte si genti) si 2 magazine Aldo Accessories in centrele comerciale Bucuresti Mall, Baneasa Shopping City si Polus Center.Retaua Aldo cuprinde peste 1200 de magazine proprii in Canada, Statele Unite, Marea Britanie si Irlanda si peste 300 de magazine in system franciza in intreaga lume.