Raed Arafat a fost duminică după amiază în vizită la spitalul modular de la Pipera, alături de Florin Cîţu. Șeful DSU se declară optimist în privința deschiderii spitalului cât mai rapid. „De marţi sperăm că o să înceapă să primească pacienţi”, a anunțat acesta.
De asemenea, secretarul de stat în MAI a menţionat că în interior se lucrează, iar spitalul „este chiar foarte bine pregătit şi urmează să vină şi echipamentele medicale”.

Florin Cîţu a verificat funționalitatea spitalului

Premierul interimar Florin Cîţu a afirmat că se va asigura că spitalul va deveni funcțional cât mai repede.
„Am fost să verific stadiul lucrărilor de la spitalul modular Pipera şi să mă asigur că devine funcţional cât mai repede, chiar zilele acestea. Primii pacienţi, aproximativ 100, vor putea fi îngrijiţi la Pipera începând de marţi. În două săptămâni, vor fi 374 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID, ceea ce înseamnă că reducem presiunea de pe UPU. P.S.: Soluţia să scăpăm de pandemie rămâne tot vaccinarea”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Raed Arafat ”Personalul medical va fi suplimentat”

Conform şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, spitalul modular va dispune de cel mult 374 de paturi dar, în primă fază, vor fi reoperaţionalizate o sută de paturi. În privința personalului medical care va deservi unitatea sanitară, Raed Arafat a arătat că „este în pregătire, va fi personal, va fi de la ASSMB şi va fi suplimentat  şi din personalul din afara ASSMB”.

Secretarul de stat din MAI a precizat că România a primit concentratoarele de oxigen solicitate prin Mecanismul European de protecţie civilă. „Concentratoarele au intrat în ţară şi o să ajungă în noaptea asta la depozitul nostru, care este în zona Prahova, şi mâine dimineaţă vor fi aduse aici”, a menţionat Raed Arafat în cursul zilei de duminică.
Luni de zile, vreo opt, acest spital modular a fost închis. Acum când numărul cazurilor a explodat, este din nou nevoie de el.