„În interiorul navei a fost o transmitere destul de intensă (a virusului), cifrele au depășit 150 de persoane depistat pozitiv. Românul este unul din cei aproximativ 15 romani aflați de pe navă, majoritatea membri al echipajului. Sperăm sa fie ok, la marea majoritate trece fără efecte grave. Este un virus care se transmite aerian. Dacă stai 10-15 minute discutând cu cineva fata în fata poți sa preiei infecția”, a transmis Arafat legat de coronavirus.

Cetățeanul a fost transferat pentru izolare

„Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, se arată în comunicatul de presă remis de MAE, potrivit stiripesurse.ro

Ministerul de Externe a adăugat că Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul „Diamond Princess”.

Numărul exact al românilor aflați pe navă

Pe navă se află 17 cetățeni români, 15 membri ai echipajului și 2 pasageri.