„Mesajul meu către toți este să se concentreze pe turism intern, pentru că este nevoie să sprijinim turismul intern, care a suferit. Turismul intern ar fi ținta numărul 1 pentru oricine nu vrea să se complice. (…) Ești în țară, dacă apare ceva, este mult mai ușor să-ți rezolvi problema.

În faza asta, poate că turismul cel mai recomandat este turismul intern și, din fericire, avem și munte, avem și mare, avem foarte multe posibilități de turism”, a spus, luni seară, Raed Arafat în cadrul emisiunii „România9” de la TVR 1.

Cu toate acestea, agențiile de turism pregătesc vacanțele externe

Agenţii de turism sunt pregătiţi să reînceapă de la 15 iunie sejururile în străinătate, odată cu ieşirea din starea de alertă impusă de pandemia de COVID-19, în acest sens fiind programate deja şi primele curse charter către destinaţii precum Turcia, Grecia, Egipt sau Tunisia, notează Agerpres.

Momentan, încearcă să se adapteze la noile condiţii pentru excursiile din ţară ţinând cont de măsurile de protecţie, igienă şi distanţare impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Mai sunt câteva zile până ieşim din starea de alertă şi nu putem să ieşim în afara graniţelor ţării şi trebuie să ne rezumăm la turismul intern. Aşteptăm data de 15 iunie, avem deja programate de pe data de 17 iunie să începem şi turismul extern, cu primele curse către Grecia.

Interesant este că oamenii au început să facă deja rezervări, inclusiv pentru turism extern şi sunt foarte mulţi dintre ei care aşteaptă să apară toate veştile din partea oficialităţilor pentru a şti exact cum se va desfăşura totul de pe 15 iunie încolo.

Dar lumea vrea să călătorească. Odată cu ieşirea din starea de alertă aşteptăm să vedem care sunt noile reguli, măsuri, să vedem dacă va trebui să mai păstrăm purtarea obligatorie a măştii, sau vor fi alte măsuri ce se vor implementa. Eu nu cred că va fi foarte greu să păstrăm purtarea măştii în interiorul autocarului, spre exemplu, chiar dacă este vorba de mai multe ore de călătorie”, a declarat Cosmin Vasile, destinantion manager Grecia la Hello Hollidays.