Raed Arafat a prezentat într-o postare pe pagina personală de facebook ultimele date privind evoluția cazurilor de coronavirus din România. În opinia șefului DSU, situația s-a deteriorat, iar numărul cazurilor active continuă să crească.

„Din graficile de mai jos se vede clar cum, in ultimele zile, situatia infectiilor cu SARS-COV2 si in mod deosebit numarul cazurilor active s-a deteriorat. Graficul arata cum numarul cazurilor active incepe sa creasca dupa o perioada mai lunga de scadere continua”, scrie Raed Arafat.

Era de așteptat

Șeful DSU a adăugat că nu este uimit de situația în care ne aflăm, mai ales după ce o serie de măsuri au fost relaxate. Totodată, Raed Arafat face apel la români să continue să respecte regulile de igienă și distanțare socială.

„Era de asteptat ca masurile de relaxare sa duca la astfel de situatie insa depinde de noi daca cresterea se va mentine sub control sau nu.

Regulile de distantare si igiena trebuie respectate!

Nu va lasati influentati de parerile neavizate si de dezinformarile din mediul retelelor de socializare!”, mai scrie Arafat.