Raed Arafat îi sfătuiește pe românii care primesc colete să se dezinfecteze odată ce au desfăcut ambalajul și să-l arunce. De asemenea, acesta precizează că riscul mai mare de infectare este în momentul când te întâlnești cu cineva și mult mai redus în cazul unui colet pe care-l primim.

„Riscul sa se transmita prin colete e minimal. Mai mare riscul e daca te intalnesti cu cineva, daca e schimb de aerosoli, particule, dar nu prin colete (…) E bine dupa ce ai manipulat coletul, ai deschis ambalajul, sa te dezinfectezi, iar ambalajul sa fie aruncat. Dupa ce ai manipulat orice din afara, e foarte bine sa te speli pe maini, sa te dezinfectezi”, a declarat Raed Arafat.

Amintim că, 24 de angajaţi ai depozitului din Ştefăneşti, judeţul Ialomiţa, ai Fan Courier au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, după cum a informat azi companie de curierat. Compania mai transmite că a declanşat procedurile stabilite prin planul pentru situaţii de criză COVID-19, astfel încât activitatea să se desfăşoare în continuare în parametri normali.

Fan Courier menționează că a achiziționat și distribuit fiecărui angajat, încă de la debutul crizei, măști și mănuși, ca măsură de prevenție, a achiziționat dezinfectant, ca măsură de sănătate și igienă în muncă și a cerut managerilor din toată țara să monitorizeze constant starea de sănătate a angajaților.

„Este important de știut că nu există risc de infectare nici pentru angajați și nici pentru beneficiarii expedițiilor, prin intermediul coletelor sau plicurilor expediate”, au adăugat reprezentanții companiei.