Toți românii care merg pe litoral, atenție mare! Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat, au vorbit de aglomerația de la mare din ultimele săptămâni. Ei au cerut în mod expres să se respecte regulile de distanțare socială.

Apelul celor doi vine pe fondul creșterii numărului de infectări cu Covid-19.  Până astăzi, 6 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 29.223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

De altfel, Nelu Tătaru a avut și o intervenție după ședința de la Guvern. „Aceste imagini nu sunt doar din acest weekend, sunt așa de patru weekend-uri. Facem apel la respectarea distanțării fizice. Am fost împiedicați de decizia CCR, care ne-a lăsat fără pârghii”, a comentat ministrul Sănătății.

La rândul său, Raed Arafat a anunțat măsuri urgente. Și asta pentru că număr de cazuri de COVID-19 din săptâmâna care a trecut a oscilat nepermis.

„Am prevăzut în proiect să putem lua măsuri imediate, în regim de urgență, dar cu validare ulterioară de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Legea prevede și modalitățile de contestație. Orice măsură luată prin diferite acte normmative pot fi contestate de cetățeni în instanță”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Ultimul bilanț indică 250 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 227 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 771.482 de teste. Până pe 6 iulie, 1.731 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 03.07.2020 (10:00) – 04.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 23 decese (12 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, București, Suceava și Vrancea.