Ședful DSU este de părere că oamenii politici de la vârf, începând cu președintele Klaus Iohannis, au fost convinși că trebuie luate măsuri stricte în ceea ce privește epidemia și vaccinarea populației.

Totodată, el a enumerat cele mai importante măsuri, printre care se numără testarea, dar și carantinarea persoanelor care vi din zone de risc, apoi măsura vaccinării. Raed Arafat a mai adăugat că vaccinuri sunt suficiente, însă românii trebuie să fie convinși și să meargă într-un număr cât mai mare să se vaccineze, înainte ca varianta Omicron să devină dominantă.

„Măsura cea mai importantă va fi continuarea testării, pe cât posibil, sai carantinarea celor care vin din zone de risc. Rămâne măsura vaccinării. Dacă oamenii s-ar convinge, avem capacitate mare. Nu există lipsă de vaccin, În 10 zile putem vaccina un milion de oameni. Și acum nu este târziu să meargă la vaccinare. Varianta Omicron va înlocui varianta Delta și va deveni predominantă”, a spus  Arafat.

Raed Arafat face apel la vaccinare

Șeful DSU a mai adăugat că odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, oamenii trebuie să fie în siguranță și să înțeleagă cât de dificilă este în realitate situația. Arafat spune că pe linie politică preferă să nu comenteze, însă faptul că s-a investit în vaccinare este suficient.

„Cel puțin la nivel înalt s-a vorbit de vaccinare continuă. Vin sărbătorile, cu siguranță toate dorește sărbători ca înainte. Oamenii trebuie să înțeleagă că situația este dificilă. Nu-mi place să comentez pe linie politică. Dacă nu erau convinși că nu trebuie măsuri, nu se luau. Faptul că s-a investit în vaccinare, înseamnă că lumea la vârf era convinsă”, a mai spus Raed Arafat.

Referitor la varianta Omicron, șeful DSU susține că au început deja să fie culese mai multe date științifice, adăugând că vaccinul rămâne în continuare soluția care poate opri răspândirea virusului, dar și impactul asupra sistemului sanitar.

„Toate informațiile arată că începem să culegem date științifice despre varianta Omicron și încep observațiile medicilor și cercetările pe care le fac într-o perioadă relativ scurtă să ne arate că în continuare vaccinul este foarte important, în continuare vaccinul poate să fie soluția pentru a opri nu numai răspândirea și impactul asupra sistemului sanitar, care eu cred că este cea mai importantă contribuție a vaccinului și ne permite să trăim cu cât mai puține restricții posibile în perioada asta, să conviețuim cu acest virus, ne arată că situația încă nu s-a terminat”, a spus Raed Arafat la Antena 3.