Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, deși s-au luat măsuri destul de stricte pentru examene, riscul ca o persoană să poată fi infectată încă există.

„Pentru examenele naționale s-au luat măsuri foarte serioase de distanțare, unde se intră, unde se iese, câți stau în clase, distanța dintre ei. Sunt doar trei clase care merg acum la pregătire. La examenul în sine va fi o distanțare adecvată.

Risc 0 nu există. Mereu există un risc, dar e mult mai mic decât dacă ar fi fost școlile deschise”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Programul examenelor

În acest an, Evaluarea Națională va avea loc pe 15 iunie (proba scrisă: Limba și literatura română, 17 iunie (proba scrisă: Matematică) și 18 iunie 2020 (proba scrisă: Limba și literatura maternă).

În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, acesta va începe pe 11 iunie până pe 17 iunie, cu echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale, iar probele scrise vor începe de pe 22 iunie (Limba și literatura română), 23 iunie (Limba și literatura maternă), 25 iunie (Proba la alegere a profilului și a specializării).