România duce o luptă extrem de dură cu noul coronavirus. În plină pandemie de COVID-19, românii par să aibă încredere mare în medici și în purtătorii de discurs.

Raed Arafat a dat marea lovitură!

Atacat în mai multe rânduri de mai mulți politicieni, Raed Arafat pare că este mai popular chiar și față de anul 2009, atunci când câteva mii de oameni au ieșit în stradă când acesta se afla în conflict cu fostul președinte, Traian Băsescu. Cel puțin asta reiese dintr-un studiu care a fost dat publicității chiar acum.

Raed Arafat este foarte bine văzut printre români, conform unei cercetări a celor de la Avangarde, institutul condus de către sociologul Marius Pieleanu. Practic, românii i-au dat notă dde trecere lui Arafat în număr mai mae decât președintelui Klaus Iohannis.

Mai mult de jumătate dinte români, 51% dintre respondenți i-au dat notă de trecere acestuia, în timp ce 47% nu au încredere în Arafat ca persoană care este implicată în gestionarea pandemiei. Restul de până la 100% nu au vut să răspundă la înteare sau au spus că nu au știut.

În comparație cu Arafat, mai puțini români i-au dat notă de trecere șefului statului. 54% dintre cei respondați i-au acordat sub 5 lui Iohannis, în timp ce 44% l-ar trece clasa pe Iohannis.

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a fost măsurat în acest sondaj.  52% dintre cei întrebați nu au încredere în șeful de la Sănătate ca persoană care este implicată în gestionarea pandemiei, în timp ce 47% îi dau notă de trecere acestuia.

Cercetarea celor de la Anavgarde s-a făcut în perioada 15-17 noiembrie 2021 pe populația adultă, neinstituționalizată a României. Au fost respondați 815 subiecți prin metoda CATI, interviuri telefonice. Cercetarea are o marjă de eroare de 3,3%.

Sursa foto INQUAM / George Calin