Într-o postare pe pagina personală de facebook, Traian Băsescu lansează o serie de acuzații fără precedent la adresa unor mari oameni politici. Printre aceștia se numără premierul Ludovic Orban și Victor Ponta.

Fostul șef al statului amintește de o perioadă controversată din istoria României.

„Ianuarie – februarie 2012

PSD-ul lui Ponta şi PNL-ul lui Antonescu scoteau oameni în stradă pentru blocarea proiectului de lege a sănătăţii care avea ca obiectiv reformarea sistemului de sănătate.

Mai mult, actualul premier Ludovic Orban se ducea în piaţă, să se gudure pentru puţină popularitate marca USL, alături de protestanţii manipulaţi de vajnicii moderator de la televiziuni care azi “răcnesc” despre nereformarea sistemului (ce zici dom Ciutacu ?)”, a scris Traian Băsescu pe facebook.

Raed Arafat, ”stăpânul salvărilor roșii”

Raed Arafat nu a scăpat nici el de revolta lui Traian Băsescu. Fostul președinte susține că șeful DSU a avut și el un rol important, iar când românii își vor da seama de acest lucru, el deja va fi pensionar.

„Sigur şi Arafat “stăpânul salvărilor roşii”, a avut rolul lui. Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar.

Mâine, voi posta pe blogul meu băsescu.ro dar şi aici pe fb, un proiect al legii sănătăţii. Sper să-l citeascăşi şi să se pronunţe asupra lui oameni care vor să schimbe ceva” a mai adăugat fostul președinte. 

Lovituri din toate părțile

Traian Băsescu nu este singurul care lansează acuzații dure la adresa lui Raed Arafat. Fostul ministru, Monica Macovei spune că trebuie să se stabilească vinovaţii cerţi în cazul incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, iar prima persoană luată în vizor este secretarul de stat Raed Arafat.

Totodată, Macovei vrea înlocuirea acestuia cu o persoană competentă, iar achiziţiile DSU trebuie cercetate.

Raed Arafat, secretar de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a conviețuit cu multe guverne în ciuda eșecurilor și a neputinței de a răspunde la crize, așa cum a relatat presa de-a lungul anilor și așa cum am văzut cu toții, inclusiv la Colectiv și Piatra Neamț.

A venit timpul să fie înlocuit cu o persoană care poate lua deciziile corecte sub presiune, în situații de criză. Nu la televizor, ci în realitate. Și, toate achizițiile directe făcute de DSU trebuie investigate, mai ales cele din timpul pandemiei.

Licitațiile directe sunt unul dintre indicatorii de corupție iar în joc sunt sume mare din banii publici, banii oamenilor, din care mulți trăiesc de pe o zi pe alta mai ales că prețurile la alimente și alte bunuri strict necesare au crescut”, este rechizitoriul dur al Monicăi Macovei, pe o rețea de socializare.

 Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca