În contextul noilor restricții luate de Guvern pentru a împiedica răspândirea infecțiilor cu COVID-19, Traian Băsescu lansează un atac dur prin care critică deciziile autorităților.

„Care o fi limita admisibilă de incompetenţă a unui govern? Aşa cum ne-au obişnuit, Orban şi Iohannis au mers cu jumătăţi de măsură, într-un moment de criză când erau necesare soluţii radicale”, a scris Traian Băsescu într-o postare făcută pe propriul cont de Facebook.

Traian Băsescu lansează un atac la adresa Guvernului.

Traian Băsescu susține că trecem printr-o „hărţuire fără folos a populaţiei din cauza unor măsuri prost gândite” deoarece „jumătăţile de măsură nu vor rezolva problema creşterii numărului de îmbolnăviri”.

„Peste o lună, după terminarea alegerilor, vor constata că jumătăţile de măsură nu dau rezultate.
-Au închis şcolile dar au lăsat deschis programul “after-school” şi holurile tribunalelor tixite de justiţiabili şi avocaţi;
-au interzis deplasările pe timp de noapte dar au lăsat liber transportul public local pe timp de zi sau transportul feroviar de navetişti şi de lung parcurs în condiţiile în care sistemele de transport sunt principalul mijloc de împrăştiere a pandemiei;
-au lăsat farmaciile deschise dar nimeni nu spune ce medicamente trebuiesc administrate dacă ai o formă uşoară sau eşti autoimun la COVID-19 şi te tratezi acasă în izolare;
-au lăsat deschise mall-urile şi hypermarket-urile, dar, cu o mare incompetenţă, închid pieţele agroalimentare distrugându-i pur şi simplu pe micii producători. Şi în cazul unor măsuri radicale, pieţele agroalimentare trebuie să rămână deschise dar supravegheate de poliţiile locale pentru respectarea regulilor (vezi postarea din 18.10.2020).

Oare cât de incompetent trebuie să fii ca printr-o hotărâre guvernamentală să creezi toate aceste contradicţii? Jumătăţile de măsură nu vor rezolva problema creşterii numărului de îmbolnăviri, dar se transformă într-o hărţuire fără folos a populaţiei din cauza unor măsuri prost gândite”, a conchis Traian Băsescu.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea