Taxa pe valoarea adăugată la produsele agroalimentare ar trebui redusă la 3-4% faţă de 24% în prezent, la începutul mandatului următorului guvern, crede Rădulescu. “În opinia mea, cea mai bună variantă ar fi reducerea TVA la 3-4%, cum este în alte state UE, în Polonia spre exemplu, şi care ar asigura ieşirea agriculturii din zona neagră, nefiscalizată. Trebuie îndeplinite două lucruri – România să stea bine financiar şi trebuie curaj. O astfel de iniţiativă este influenţată de politic, nu poate fi luată decât la începutul mandatului unei noi guvernări”, a spus Rădulescu.

El a arătat că nu se pune problema reducerii TVA la alimente cât timp România este într-un acord cu FMI, dar politicile nu trebuie făcute de azi pe mâine şi reducerea TVA este o “chestiune de dezbatere naţională”.

“Trebuie să ne pregătim pentru ce va urma, pentru exerciţiul 2014-2020 al Politicii Agricole Comune a UE. Trebuie o relansare imediat ce criza va lua sfârşit”, a spus Rădulescu, care crede că o dezvoltare modernă a agriculturii nu se poate face fără politici fiscale, iar ceea ce “apasă” azi pe agricultura românească este nivelul ridicat de TVA, în contextul unei pieţe europene libere, cu TVA zero la comerţul intracomunitar şi cu TVA de 2-3% sau 4-5% în comerţul interior cu produse agricole în cele mai multe state membre ale UE.