'În momentul de faţă, gradul de absorbţie este de 60%. El, de fapt, va fi calculat abia la sfârşitul anului viitor, pentru că între timp mai putem face plăţi. Beneficiarii fac plăţi până la finele acestui an, dar ei le transmit în anul viitor. În februarie o să avem o cifră mai exactă, sperăm să ajungem la 70% ', a spus Răducu.

Aceasta a menţionat că doreşte să facă o simplificare în procesul de atragere a fondurilor, care să ducă la creşterea gradului de absorbţie a banilor europeni.

'Dorim să facem o simplificare. Acesta este un lucru extraordinar care ar putea duce la creşterea gradului de absorbţie şi la implementarea unor proiecte cu impact mai mare în ceea ce priveşte dezvoltarea economică şi socială. Dorim să avem o metodologie mai clară', a precizat ministrul Fondurilor Europene.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, şi ministrul fondurilor europene, Aura Răducu, au participat, joi, la deschiderea oficială a reuniunii grupului de comunicatori ai politicii de coeziune (grupul INFORM).

Comunicatorii politicii de coeziune de la nivelul statelor membre UE se întâlnesc de două ori pe an în cadrul grupului INFORM, coordonat de Direcţia Generală pentru Politică Regională a Comisiei Europene.

Reuniunea din luna decembrie de la Bucureşti este cea de-a 16-a întâlnire a grupului, de la constituirea sa în 2006.

SURSA: Agerpres