Potrivit ministrului, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cât şi Curtea de Apel au dat undă verde demarării procedurilor de extrădare. Momentan, se traduce dosarul de peste 600 de pagini pentru ca ulterior să fie trimis în Madagascar.

„Confirm că astăzi, 10 mai, la ora 13:15, Ministerul Justiţiei a primit de la instanţele competente, documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale prin care se cerea extrădarea domnului Radu Măzare. Am dispus ca în baza documentelor primite să înceapă la Ministerul Justiției, în regim de urgență, procedurile de formulare și trimitere a cererii. Am decis mobilizarea tuturor resurselor de care dispune Ministerul Justiției, pentru îndeplinirea formalităților.

Avem un dosar cu peste 600 de pagini care trebuie traduse de un traducător autorizat, într-un timp extrem de scurt, având în vedere că durata arestului este de 6 zile. Practic, Ministerul Justiției are la dispoziție cel mult două zile de lucru pentru a putea trimite în termen dosarul”, a declarat Birchall.

Mai sunt doar două zile până când mandatul lui Mazăre va expira.