Pe numele lui a fost deja emis un mandat de arestare în lipsa, după ce a fugit în Madagascar, unde intenționează să ceară azil politic. Avocatul lui Mazăre a contestat insa decizia Instanței Supreme, conform protv.ro. Fostul primar din Constanța, aflat sub control judiciar, a fugit în Madagascar, unde a cerut azil politic

CCJ a admis miercuri cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar şi a plecat în Madagascar.

DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, în cadrul unui proces în care fostul edil este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, în care mai sunt inculpaţi fostul deputat Eduard Martin şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky.

Pe 30 decembrie 2017, IGPR a anunţat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă, fostul edil informându-l pe ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu suspendare în dosarul privind retrocedarea ilegală a unor terenuri. Decizia nu este definitivă.