"Astăzi este o zi semnificativă în viaţa mea profesională şi în istoria Grupului GECAD: Exit 100% din una din cele mai importante investiţii – Avangate", a scris Radu Georgescu pe blogul personal.

Avangate, furnizor global de soluții ecommerce, parte din Gecad Group a fost preluat de către compania americană de investiții financiare Francisco Partners, pentru o sumă ce nu este publică.Francisco Partners, lider pe piața de investiții financiare din Statele Unite, cu un buget de peste 7 miliarde dolari, va aduce Avangate o infuzie de capital financiar care să alimenteze pe viitor expansiunea companiei, dezvoltarea de noi produse și creșterea întregului business.
Fondată în 2006, Avangate furnizează soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică de software şi managementul partenerilor de distribuţie, sprijinind producătorii de software din întreaga lume să comercializeze cu succes propriile produse pe Internet şi, în acelaşi timp, să gestioneze eficient reţeaua de parteneri. Creată special pentru producătorii de software, oferta companiei include o platformă eCommerce cu funcţionalităţi multiple, servicii de web marketing, o reţea de afiliaţi şi sistemul de management al partenerilor ARMS.
Ce valoare are tranzacţia?
Fondul 3TS Capital Partners a investit, în 2011, 4 milioane de euro în Avangate pentru un pachet minoritar de acţiuni. Avangate este în top 5 producători de soluţii ESD (Electronic Software Distribution) din lume, are peste 1.500 de clienţi – firme de software ce tranzacţionează zeci de milioane de dolari anual – şi o echipă de peste 60 de specialişti în cele 4 birouri din Amsterdam (Olanda), Mountain View (USA), Taipei (Taiwan) şi Bucureşti.
Pe site-ul Francisco Partners se specifică "urmărim investiţii cu valori situate între 50 de milioane de dolari şi peste 2 miliarde de dolari". În 2010, compania Avangate estima venituri de peste 70 milioane dolari, iar obiectivul era să atingă un miliard de dolari în 2015.
"Sper să am ocazia și pe viitor să ajut mai multe companii inovatoare să își extindă vizibilitatea și operațiunile în întreaga lume, via Silicon Valley", spune Radu Georgescu.

Vânzarea Avangate către Francisco Partners marchează, astfel, cel de-al treilea exit internațional de succes pentru Radu Georgescu și GECAD Group în ultimii 10 ani, după vânzarea antivirusului RAV către Microsoft şi a integratorului de soluţii de plăţi electronice gecad ePayment către Naspers.
Antreprenorul român mai deţine companiile Axigen, GECAD NET, ROL Online Network şi OTOMED Medical Center.

GECAD Group va continua activitatea de sprijinire a comunității antreprenoriale din România cu obiectivul de a propulsa tot mai multe tehnologii românești pe piața globală, nu doar prin infuzii de capital, cât și prin împărtășirea cunoștințelor și experienței acumulate în cei peste 20 de ani de activitate în domeniul software, Internet și ecommerce, dar și prin facilitarea accesului la o rețea globală de business prin intermediul fondatorului său, Radu Georgescu.
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/m8Ygi_aJRkE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>