Casele au fost golite, cei care au plecat au luat cu ei bunurile de valoare și bijuteriile

Serviciile secrete ucrainene spun că Belarusul este pe cale să intre în război cu Ucraina, asta după ce în orașul Mozyr, de la granița dintre cele două țări, a fost observată o activitate neobișnuită.

Aceste servicii secrete mai spun că un număr mare de oameni înarmați au intrat în acest oraș și au mers la rafinăria locală de unde au scos tot combustibilul.

Presa ucraineană scrie că este posibil ca aceste măsuri să fie cauzate de temerea Belarusului de a rămâne fără combustibil în cazul în care rafinăria ar fi bombardată. De asemenea, presa mai scrie că evacuarea oamenilor din acest oraș a început după data de 20 iunie.

„Oamenii bogați au început să-și evacueze familiile în străinătate sau în nordul Belarusului. Casele au fost golite, cei care au plecat au luat cu ei bunurile de valoare și bijuteriile”, arată Canal 24.

Toată lumea știe că, în caz de agresiune directă, Ucraina poate ataca rafinării

Sursa anterior citată mai spune că rafinăria din acest oraș este păzită de mai mulți oameni înarmați și că momentan nu există detalii cu privire la locul unde a fost dus combustibilul.

„Asemenea măsuri, luate de serviciile secrete, sunt legate nu numai de intrarea probabilă în război a Belarusului, ci și de faptul că elitele locale înțeleg deja acest lucru. Toată lumea știe că, în caz de agresiune directă, Ucraina poate ataca rafinării, depozite de muniții, aerodromuri și alte locuri strategice”, mai arată Canal 24.

Amintim că în cursul zilei de miercuri, presa ucraineană a relatat că Forțele Armate din Belarus construiesc fortificații de-a lungul granițelor cu Ucraina și cu țările care sunt membre ale blocului comunitar.

Este puțin probabil ca Belarus să invadeze Ucraina, dar posibilitatea nu poate fi exclusă

Conducerea militară a Belarusului intenționează să înființeze Comandamentul Operațional Sudic, care va fi responsabil pentru „direcția ucraineană”. În viitorul apropiat, participarea forțelor din Belarus la agresiunea rusă împotriva Ucrainei este puțin probabilă, dar nu poate fi exclusă complet.

Acest lucru a fost anunțat într-un interviu acordat Ukrinform de Oleksandr Pavliuk, comandantul Grupului de Apărare de la Kiev.

„Conducerea nelegitimă a Republicii Belarus continuă să agraveze situația în jurul presupusei amenințări militare din partea Ucrainei și a extinderii conflictului ruso-ucrainean pe teritoriul țării lor. Sub pretextul acestor invenții, ei își intensifică eforturile de creștere a capacităților de apărare și de întărire a frontierei belaruso-ucrainene. În acest scop, ei au crescut intensitatea eforturilor de pregătire operațională și de luptă, actualizându-și potențialul de mobilizare și dezvoltând sistemul de apărare teritorială. Ei intenționează să creeze Comandamentul Operațional de Sud care să fie responsabil pentru direcția ucraineană”, a declarat comandantul.