Programul „Rabla” pentru tractoare, aflat la prima ediţie, începe vineri, proprietarii care doresc să-şi caseze tractorul astăzi în schimbul unei reduceri de 17.000 de lei din preţul unuia nou fiind aşteptaţi să-l predea la REMAT-uri.

„La programul «Rabla» pentru tractoare nu participă însă toate REMAT-urile din ţară, ci doar acelea care au infrastructura necesară pentru a putea primi şi distruge asemenea utilaje. Cei interesaţi găses pe site-ul nostru (www.afm.ro, n.r.) lista cu REMAT-urile care primesc tractoare”, a declarat, joi,directorul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Gheorghe Popescu.

Spre deosebire de programul „Rabla” pentru maşini, voucherele valorând 17.000 de lei nu pot fi cumulate, pentru cumpărarea unui tractor nou fiind posibilă folosirea unuia singur.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, anunţa săptămâna trecută ca sunt 17 producători şi distribuitori de tractoare care s-au înscris deja în program.

Statul are la dispoziţie, în 2010, o sută de milioane de lei pentru a plăti primele de casare în progamul „Rabla” pentru tractoare.

SURSA: Mediafax