Autorităţile europene de reglementare au cerut băncilor să-şi majoreze capitalul pentru a absorbi potenţialele pierderi şi pentru a reduce posibilitatea falimentului instituţiilor de creditare.

În 2010 şi 2013, Deutsche Bank şi-a majorat capitalul cu 10,2 miliarde de euro, dar se pare că nu a fost suficient pentru a îndeplini cerinţele mai dure ale autorităţilor europene de reglementare.

Participaţia de 1,75 miliarde de euro a fost vândută vehiculului de investiţii Paramount Holdings Services, deţinut de Sheikh.

Deutsche Bank se va concentra “pe un program accelerat de creştere”, angajând bancheri de top din SUA şi investind aproximativ 200 milioane de euro în următorii trei ani pentru îmbunătăţirea sistemelor IT în Germania şi Europa.

Majorarea capitalului va duce la îmbunătăţirea indicelui de adecvare a capitalului Tier 1 de la 9,5% la 11,8%. În 8 mai, Deutsche Bank a anunţat că a investit 10 milioane de euro într-un centru de tehnologie la Bucureşti.

Pentru centrul DB Global Technology, banca germană a accesat schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea investiţiilor în tehnologie şi va beneficia de o finanţare din partea statului român de 15,6 milioane euro.

Centrul DB de la Bucureşti este al patrulea centru de tehnologie al băncii germane, care mai deţine două centre în Rusia şi unul în SUA, în Carolina de Nord, a declarat Mihai Ionescu, reprezentantul Deutsche Bank în România. El a arătat că centrul DB are în prezent 65 de angajaţi, iar numărul acestora vă ajunge la 200 la finalul anului, până la sfârşitul anului 2016 urmând să fie create în total 500 de locuri de muncă în domeniul IT & C.

Centrul de tehnologie DB de la Bucureşti va dezvolta aplicaţii financiare pentru operaţiunile globale ale băncii germane, în domenii precum trezorerie, credit risk, procesare şi bancar, a declarat directorul Centrului, Marian Popa.

El a precizat că, până acum, 14% dintre cei angajaţi sunt specialişti români care s-au întors în ţară, iar salariul mediu se situează la 1.500 – 2.000 de euro.

Reprezentantul Deutsche Bank în România, Mihai Ionescu, a menţionat că banca germană nu intenţionează în acest moment să îşi dezvolte activitatea în România, din motive care ţin de strategie şi contextul regional.

Sursa: Agerpres