Imaginile difuzate de televiziune îi prezintă pe cei doi îmbrăţişându-se în timpul unei reuniuni la Soci, localitatea balneară care va găzdui Jocurile Olimpice din 2014.

Depardieu, care îşi exprimase dorinţa de a renunţa la paşaportul francez în urma deciziei guvernului ţării sale de a impune un impozit de 75 % asupra averilor de peste un milion de euro, a ajuns la Moscova sâmbătă seară pentru a-i fi înmânat noul paşaport, notează mass-media ruse.

Putin a semnat decretul de încredinţare a paşaportului rus lui Depardieu, născut în Franţa în 1948, în baza articolului 89 al Constituţiei ruse. Preşedintele rus i-a garantat luna trecută într-o conferinţă de presă acordarea cetăţeniei ruse actorului francez în cazul în care acesta ar fi renunţat la cetăţenia franceză.

Actorul, în vârstă de 64 de ani, anunţase în urmă cu câteva săptămâni că îşi mută reşedinţa fiscală în localitatea belgiană Néchin, la câţiva kilometri de frontiera franceză.

O decizie care a fost calificată drept ‘lamentabilă’ de premierul francez, Jean-Marc Ayrault, fapt care l-a indignat pe Depardieu, care a reacţionat imediat declarând că renunţă la cetăţenia franceză.

Depardieu a dat asigurări că nu îşi reconsideră decizia nici după ce Curtea Constituţională franceză a respins măsura anunţată de socialistul Francois Hollande în timpul campaniei sale electorale pentru alegerile prezidenţiale.
Sursa: Agerpres