“Dintre cele mai noi decizii, aș dori să menționez simplificarea regulilor care definesc accesul investitorilor străini în sectoare strategice ale economiei. Din 2009 până în 2011, investițiile străine directe în economia rusă au depășit 100 de miliarde de dolari. Primele nouă luni ale acestui an arată creșterea cu 20% a investițiilor directe”, a declarat premierul rus.
Putin a mai anunțat că Rusia nu va avea în acest an deficit bugetar și a susținut că alegerile nu vor afecta în niciun fel politicile economice.  
“E normal ca în cazul unor evenimente politice importante, cum ar fi alegerile parlamentare și prezidențiale, investitorii să dorească să știe cum va evolua economia în viitor, ce politică economică va urmări viitoarea conducere. Am mai spus câte ceva despre acest lucru în general, dar aș dori să-i asigur pe toți partenerii noștri încă o dată că nu ne-am propus în nici un caz să schimbăm standardele economice pe care le-am adoptat. Ne dăm seama cât de importantă pot fi stabilitatea și predictibilitatea în aceste cazuri. Ne vom continua politica de modernizare a economiei și de îmbunătățire a eficienței instituțiilor statului, aceasta este una dintre prioritățile noastre majore, și ne vom îndeplini obiectivele propuse, implementând în mod consistent proiectele existente“, a încheiat Putin.