„Cu acest sistem nou, nu mai există nicio limită. După cum puteți vedea din acest videoclip, ele pot ataca orice țintă, prin Polul Nord sau via Polul Sud. Niciun sistem de apărare antirachetă nu va fi capabil să le oprească”, a spus Putin.

Clipul cu rachetele care lovesc Florida este o compilație de imagini din 2015, dintr-un alt video, făcut tot de ruși. În discursul său, președintele Rusiei a afirmat că Vestul „ne-a ignorat până acum”, dar că acest lucru nu se va mai întâmpla de acum încolo.

„Vreau să le spun tuturor celor care au alimentat, în ultimii 15 ani, cursa înarmării, în scopul obținerii unor avantaje în fața Rusiei, și au introdus sancțiuni nedrepte cu scopul de a opri dezvoltarea țării noastre…ați eșuat să opriți Rusia!” a declarat Putin, transmite Digi24.

„În special, a început faza activă a testelor cu noul sistem de rachete care conţine o rachetă intercontinentală grea pe care am numit-o «Sarmat». Acest sistem de rachete va înlocui sistemul «Voievod» creat în perioada URSS. Posibilităţile «Sarmat» sunt mult mai mari. Numărul şi puterea vectorilor de luptă sunt mai mari decât în cazul «Voievod». Acest sistem poate fi utilizat în orice condiţii şi orice situaţie”, a precizat şeful statului rus.