"În momentul în care avem toată documentaţia, inclusiv de la Curtea de Apel, demarăm procedurile legale pentru aducerea în ţară a lui Puiu Popoviciu. Acest termen începe să curgă din momentul în care la Ministerul Justiţiei vom avea întreaga documentaţie", a spus ministrul Toader, la Digi24. 

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost reţinut luni de către London Motropolitan Police, informează IGPR. 

Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI – Biroul SIRENE. 

Potrivit sursei citate, în prezent se derulează procedura legală în astfel de situaţii. 

Poliţia Română a informat Curtea de Apel Bucureşti şi Ministerul Justiţiei, instituţii abilitate să se ocupe de extrădarea celui în cauză. 

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internaţională după ce Curtea de Apel Bucureşti a emis, la cererea Poliţiei, un mandat european de arestare pe numele acestuia, existând date că a părăsit teritoriul României la începutul lunii iunie. 

Popoviciu a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română după ce nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a sa în dosarul 'Băneasa'. 

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa". Instanţa supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu şi i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel Bucureşti, la 7 ani închisoare.

AGERPRES