Cutremur pe scena politică autohtonă cu doar câteva zile înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale. Este un scandal imens după ultimele informații venite de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Șeful AEP, Florin Mitulețu-Buică, a dezvăluit că s-au primit deja plicuri de la românii din Diaspora cu votul prin corespondență pentru turul al doilea. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care nu a avut loc nici măcar primul tur de scrutin.

La aflarea acestor vești, deputatul PSD, Cătălin Rădulescu a răbufnit. Acesta cere anularea scrutinului de duminică.
„Nu se poate așa ceva. Cum să primiți voturi pentru turul doi, când nu știți cine o să ajungă acolo. Este de neacceptat. O să merg și o să fac plângere penală la DNA pentru fraudarea alegerilor. Vom cere anularea lor”, a spus deputatul, conform B1TV.

Totul a plecat de la o informație care a fost confirmată și de președintele AEP, prin care se spune că, deja, la secția de votare 48, cea pentru votul prin corespondență, au fost primite plicuri cu voturi de la români din străinătate, dar pentru turul doi.

Mitulețu a spus că s-a luat decizia de a trimite românilor buletine de vot cu cei 14 candidați și pentru turul doi, pentru că nu ar fi avut timp ca acestea să ajungă înapoi în țară, între cele două tururi de scrutin.

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, s-a făcut remarcat după amplele mișcări de stradă de la începutul lui 2017, atunci când protestele au reușit să blocheze celebra OUG13. Rădulescu a spus că va ieși cu mitraliera în stradă împotriva protestatarilor. De profesie doctor, Rădulescu a susținut că a ieșit în stradă la Revoluția din 1989. Mai mult, deputatul mitralieră s-a făcut remarcat și prin susținerea modificării legilor justiției promovate de către PSD.