Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a anunțat că social democrații ai trei întrebări clare legate de PNRR. În acest context, el precizează că o delegație de specialiști din partid vor continua dialogul în legătură cu acest plan.

În ceea ce privește întrebările, una dintre ele este dacă autorităţile intenţionează să îngheţe pensiile şi salariile şi să crească vârsta de pensionare. În cazul în care va fi adevărat, social democrații nu vor fi niciodată de acord cu așa ceva.

“În şedinţa Biroului Permanent Naţional de astăzi am hotărât ca o delegaţie de specialişti ai PSD să continue dialogul, să continue discuţiile referitoare la PNRR pentru a afla toate detaliile referitoare la acest plan.

Avem trei întrebări la care căutăm răspuns. Dacă este adevărat că intenţionează să îngheţe salariile, pensiile, să crească vârsta de pensionare şi să interzică pensionarea anticipată. Aceasta este o anti-reformă, nu este o reformă. Cu aşa ceva PSD nu va fi niciodată de acord”, a transmis purtătorul de cuvânt al PSD.

Cresc taxele și impozitele?

În același timp, Radu Oprea a mai adăugat că în cazul în care Guvernul va dori și creșterea taxelor și a impozitelor, social democrații nu vor fi de acord nici cu acest lucru. El a mai adăugat că sunt firme românești care încă sunt afectate de criza economică generată de pandemie, iar lipsa sprijinului va ”distruge cu certitudine” mediul de afaceri din întreaga țară.

“Dacă este adevărat că se doreşte creşterea taxelor şi impozitelor. Ştim bine că firmele româneşti vor fi şi mai apăsate de povara fiscală după tot ce au îndurat în această criză economică generată de criza pandemică. Lipsa granturilor pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii şi creşterea taxelor vor distruge cu certitudine mediul de afaceri din România. Cu o astfel de antireforme austeritatea bate la uşa României”, a explicat Oprea.

Ultima întrebare a social democraților este dacă prin semnătura ministrului Fondurilor Europene va fi posibilă repartizarea fondurilor din PNRR. Totodată, el mai subliniat faptul că la doar consiliile județene și autoritățile locale știu ce are nevoie fiecare cetățean pe care îl reprezintă.

“Dacă este adevărat că au introdus un criteriu politic şi doar prin semnătura ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene va fi posibilă repartizarea fondurilor din PNRR. Solicităm ca desemnarea ADR-urilor să fie făcută în calitate de autorităţi de management pentru că doar în felul acesta se va putea realiza descentralizarea fondurilor europene.

Doar consiliile judeţene şi autorităţile locale ştiu ceea ce este mai bine pentru cetăţenii pe care îi reprezintă”, a mai afirmat Radu Oprea.